ΔιεύθυνσηΑνδοκίδου 24, Θεσσαλονίκη

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Όραμα

Το σπίτι είναι εκεί που είναι η καρδιά

Το Little Big House hostel και καφέ είναι ένας χώρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο συναντιούνται, διασκεδάζουν, γνωρίζονται, μοιράζονται τις σκέψεις τους, δημιουργούν ξεχωριστές αναμνήσεις και συνενώνουν τις όμορφες ιδιαιτερότητές τους που κάνουν τον κόσμο μας μοναδικό και πολύχρωμο.

Η σκέψη ήταν να δημιουργηθεί μία σπιτική, φιλική ατμόσφαιρα στην οποία ο καθένας να μπορεί να ξαποστάσει, να αισθανθεί άνετα, να νιώσει ότι τον σέβονται και τον νοιάζονται, από το χώρο του καφέ και της ταράτσας έως το ξενώνα.

Ιστορία

Λίγα λόγια για εμάς

Τα δύο αδέλφια, η Βίκυ και ο Χάρης, γεννημένα στη Θεσσαλονίκη, έκαναν το καλοκαίρι του 2005 ένα δώρο στον εαυτό τους, έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το δώρο αυτό ήταν ένας μήνας στην Ευρώπη ταξιδεύοντας με τρένο, το οποίο έμελε να τους αλλάξει για πάντα τον τρόπο σκέψης.

Από τότε μοιράστηκαν ένα όνειρο. Το όνειρο αυτό ήταν να καταφέρουν κάποια στιγμή να δημιουργήσουν ένα μέρος, μέσα από το οποίο να μπορέσουν να ανταποδώσουν τη φανταστική φιλοξενία που έζησαν σε όμορφα hostel κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Παράλληλα, είχαν την επιθυμία να δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα να ζήσουν τη ζεστασιά και τη φροντίδα ενός σπιτικού.

Το Little Big House hostel άνοιξε το καλοκαίρι του 2011. Το Little Big House cafe ακολούθησε τρία χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2014, με σκοπό να ολοκληρώσει το αρχικό όνειρο. Αυτό ήταν η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου συνάντησης στον οποίο τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να μπορούν να αισθάνονται όμορφα και να συνδιαλλάσσονται.

Φιλοσοφία

Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά

Οι ταξιδιώτες είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου προέλευσης, έχουν περισσότερα να μοιράσουν παρά να χωρίσουν. Και όταν οι άνθρωποι βρεθούν σε ένα περιβάλλον με κατανόηση, ανεκτικότητα, αγάπη και αλληλεγγύη μπορούν να κάνουν θαύματα!

Η ομάδα

Μια μικρή μεγάλη οικογένεια

Το Little Big House οφείλει την ύπαρξή του στη συνέργεια των τέλειων συμπαικτών στο καθημερινό «παιχνίδι» της φιλοξενίας!!

Παροντικά, το Little Big House hostel & καφέ λειτουργεί με την ομαδική εργασία δώδεκα ξεχωριστών κοριτσιών. Αυτές, με τις ξεχωριστές, χαρισματικές τους προσωπικότητες, είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από ότι συμβαίνει.

Οι υπερδυνάμεις που μοιράζονται είναι η ζεστασιά και το χαμόγελο με τα οποία αντιμετωπίζουν όλους τους ανθρώπους, οι πολύτιμες ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, η αστείρευτη θετικότητα και η ενέργεια και η ανίκητη επιθυμία να βοηθήσουν κάποιον να δει, να δοκιμάσει και να πάρει τα καλύτερα από την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Βίκυ

Ιδιοκτήτρια – Διαχειρίστρια: Βρίσκεται σε μία μακροχρόνια – σχεδόν αποκλειστική – σχέση με τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ερωτεύτηκε. Ο κόσμος της ξεκλειδώνει με απλά κλειδιά, όπως ένα χαμόγελο, ένα τραγούδι, ένα χορό, μία αγκαλιά, ένα γεύμα, μία συζήτηση και χρώματα…πολλά χρώματα! Είναι η άγρυπνη σχεδιάστρια του εγχειρήματος και η περήφανη συντονίστρια της υπέροχης ομάδας της. Αγαπά να εμπνέεται από τις ζωές των ανθρώπων που γνωρίζει και να ανακαλύπτει τη μοναδικότητά τους.

Αθηνά

Υπεύθυνη Υποδοχής: Είναι πάντα εκεί, ακόμα και όταν δεν είναι εκεί, καθώς όλοι στηρίζονται σε εκείνη για τα αναπάντητα ερωτήματα. Δίνει νόημα στη φράση αληθινή φιλία. Είναι μία πραγματική οπαδός της ζωής, μία παθιασμένη βιολόγος και μία φανατική υποστηρίκτρια της Ισπανίας, καθώς ο έρωτας της ζωής της και πατέρας του παιδιού της άφησε την όμορφη πόλη του, το Αβιλές, για να είναι μαζί της. Εκτός από τις καλύτερες προτάσεις φαγητού στην πόλη, η Αθηνά μπορεί να διδάξει ισπανική γλώσσα και κουλτούρα.

Σοφία Λ.

Υπεύθυνη Υποδοχής: Η Σοφία εντάχθηκε στην ομάδα μας αναπάντεχα και με μεγάλη ευκολία κατάφερε να εισπράξει την εκτίμηση όλων μας με την απίστευτα θετική και ψύχραιμη στάση της σε κάθε είδους καθημερινή πολυπλοκότητα. Είναι μία χορτοφάγος που λατρεύει να μαθαίνει καινούριους χορούς και γνωρίζει πάντα που υπάρχουν αξιόλογες συναυλίες στην πόλη. Η υπερδύναμή της είναι η υπομονή!

Χριστίνα

Υπεύθυνη παρασκευών και Μπαρ: Η Χριστίνα ξεχωρίζει φυσικά σε όποιο περιβάλλον επιλέξει να κινηθεί και να δώσει την ενέργειά της. Έχει ένα μαγικό χάρισμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται οικεία μαζί της. Τίποτα δεν είναι πολύ κόπος για εκείνη και η πολυπραγμοσύνη είναι φυσικό της αντανακλαστικό. Όπως οι πραγματικοί υπέρ-ήρωες έτσι και αυτή έχει δύο ταυτότητες, οπότε μη ξαφνιαστείτε αν αντιληφθείτε τις μουσικές τις ικανότητες. Το μυστικό της όπλο είναι ότι λιώνει τον πάγο με το χαμόγελό της.

Δέσποινα

Υπεύθυνη παρασκευών και Μπαρ: Ήρθε στις ζωές μας για να μας δείξει πως το χαμόγελο κάποιου μπορεί να θυμίσει ένα σαντορινιό ηλιοβασίλεμα! Η ανεπιτήδευτη ευγένειά της προσθέτει μία επιπλέον γεύση σε ότι ετοιμάζει για την απόλαυση των άλλων. Η γοητευτική της προσωπικότητα μοιράζεται στην εθελοντική της εργασία με παιδιά ως εκπαιδεύτρια, στο μαγείρεμα, το ψήσιμο και την εκμάθηση νέων γλωσσών. Δε μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι η μητέρα της ανακάλυψε το Little Big House πριν από εκείνη.

Κίκα

Υπεύθυνη Υποδοχής: Αν το Little Big House ήταν γλυκιά μπουγάτσα, τότε σίγουρα η Κίκα θα ήταν η κανέλα! Ήρθε και αναστάτωσε την καθημερινότητά μας με την ξεχωριστή ματιά της πάνω στα πράγματα. Έχει την ικανότητα να παρέχει τις πιο μοναδικές και εξατομικευμένες ταξιδιωτικές πληροφορίες, καθώς το δυνατό της χαρτί είναι η ενσυναίσθηση και η ικανότητά της να ακούει τον άλλο. Αυτές ακριβώς οι ικανότητές της είναι που τη φέρνουν κοντά στην πραγματική της αγάπη που είναι να καταγράφει τις ιστορίες ζωής των ανθρώπων. Όπως τα νυχτολούλουδα, έτσι και η Κίκα ανθίζει τις βραδινές ώρες για αυτό εμπιστευτείτε την για τις πιο ιδιαίτερες και ασυνήθιστες νυχτερινές προτάσεις.

Γεωργία

Υπεύθυνη Υποδοχής: Είναι η πιο σεμνή και άνετη εκδοχή του πολυτάλαντου ατόμου που μπορεί κανείς να γνωρίσει. Η μέχρι τώρα ζωή της μπορεί άνετα να σταθεί σαν σενάριο ταινίας για το κυνήγι των ονείρων, την αναζήτηση της αγάπης, τη δοκιμή φαγητών και των ταξιδιών. Το ανήσυχο πνεύμα της έχει καταπιαστεί με τη δημιουργική γραφή, με τη διδασκαλία σκάκι, με τη διοίκηση hostel, με τη αεροσυνοδεία, με τη τέχνη του καφέ και με τη δημιουργική ξενάγηση ταξιδιωτών. Έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει την καθημερινή μαγεία των πραγμάτων και δε βαριέται ποτέ να δημιουργεί όμορφες πινελιές στο χώρο. Τα κρυφά της όπλα είναι τα καυστικά της σχόλια και η επική της κοτόπιτα.

Σοφία Κ.

Υπεύθυνη παρασκευών και Μπαρ: Η Σοφία είναι η αδερφή της Γεωργίας. Λες και ένας ταλαντούχος άνθρωπος σε αυτή την οικογένεια δεν ήταν αρκετός, η Σοφία απέδειξε ότι η οικογένειά του έχει ακόμη πολλά να δώσει. Μας συνέδεαν τόσοι πολλοί αγαπημένοι άνθρωποι που ήταν θέμα χρόνου να συνεργαστούμε. Ο  απίστευτος συνδυασμός στη Σοφία ενός σπάνιου επαγγελματισμού  και του δημιουργικού πνεύματος μίας φοιτήτριας Καλών Τεχνών περιγράφει μερικώς την εμπειρία της συνεργασίας μας. Είναι η μόνη που μπορεί να συνδυάσει την εργασία της πίσω από το μπαρ με το standup comedy.

Άννα Μ.

Υπεύθυνη παρασκευών και Μπαρ: Η Άννα είναι η καθημερινή απόδειξη ότι η ευγένεια είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο στην ανθρώπινη επικοινωνία. Η παρουσία της μοιάζει να βγήκε από παραμύθι, αφού μόνο οι ηρωίδες των παραμυθιών μπορούν να τη συναγωνιστούν στην αθωότητα, στην γλυκύτητα της και στα κόκκινα χείλη. Κινείται με αξιοθαύμαστη ταχύτητα και δημιουργεί με τελειομανία από μία μηλόπιτα έως ένα κοκτέηλ. Το μαγικό στοιχείο της Άννας είναι ότι κάθε μέρα ξεδιπλώνει ένα νέο συναρπαστικό κομμάτι της προσωπικότητάς της.

Μαριάννα

Υπεύθυνη Οροφοκομίας: Η Μαριάννα είναι ο ξανθός άγγελος που με το άγγιγμά της φροντίζει να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες στα δωμάτια που θα μείνουν οι επισκέπτες. Η φωτεινή και παιχνιδιάρικη εμφάνισή της και η νεανική της φιγούρα δε μπορεί να προδώσουν το γεγονός ότι είναι μητέρα δύο εικοσάχρονων υπέροχων δίδυμων παιδιών, τα οποία λατρεύει. Είναι ένας πολύ εξωστρεφής άνθρωπος που με ευκολία διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις. Οι αγαπημένες τις ώρες είναι όταν μαγειρεύει, όταν γυμνάζεται και όταν περνάει χρόνο με τον άντρα της.

Κωνσταντία

Υπεύθυνη Οροφοκομίας: Ήρθε στη ζωή μας για να μας δείξει πως είναι να έχεις έμφυτη τη χάρη στη ζωή. Είναι η μελαχρινή εκδοχή της Tinker Bell. Απλώνει γύρω της νεραϊδόσκονη και κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Παρά το νεραϊδένιο μέγεθός της, έχει γιγάντιες ποσότητες υπομονής, ευγένειας και θετικής ενέργειας, τα οποία κάνουν την εργασία της καθημερινά ένα έργο τέχνης! Αν η ποίηση είχε πρόσωπο, θα ήταν το πρόσωπό της.

Άννα Φ.

Βοηθός οροφοκομίας και μπαρ: Η Άννα είναι το μωρό της ομάδας μας. Παρότι εντάχθηκε με τη δικαιολογημένη αβεβαιότητα του πρωτάρη, πολύ γρήγορα άνθισε και εμπλούτισε την ατμόσφαιρά μας με την παιχνιδιάρικη διάθεσή της, την ενέργειά της και τον αυθορμητισμό της. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι η Άννα είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η αγάπη, η πίστη, η εμπιστοσύνη και η φροντίδα είναι τα πιο πολύτιμα εργαλεία εκπαίδευσης για όλους μας. Η μαγική της δύναμη είναι η καλά κρυμμένη ευαισθησία της, το χιούμορ της και το belly dance!

Ανδοκίδου 24, 54634
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Δωρεάν Παροχές όλων των δωματίων: Πετσέτες μπάνιου, κλινοσκεπάσματα, στεγνωτήρες μαλλιών, αφρόλουτρο/σαμπουάν, βραστήρας, φρυγανιέρα, καφετιέρα, ψυγείο, καταψύκτης, φούρνος, ασύρματο ίντερνετ.

Δωρεάν Υπηρεσίες για όλους τους επισκέπτες: Γραφείο Υποδοχής (08:00 – 23:00), Πρωινό (08:30 – 11:00), Ταράτσα, Αυλή, Χώρος φύλαξης αποσκευών, Κοινόχρηστος υπολογιστής, Εκτύπωση καρτών επιβίβασης, Τσάι & καφές φίλτρου, Χάρτες πόλης, Επιλογές στάθμευσης σε δημόσιο χώρο, Δωμάτια για κατοικίδια.

ΜΗΤΕ : 0933K134K0797800

Υπηρεσίες με χρέωση: Πλυντήριο και στεγνωτήριο

Ώρες Άφιξης (τσεκ ιν): 13:00μ.μ. – 00:00π.μ.
(Άφιξη μετά τις 00:00 μπορεί να οργανωθεί κατόπιν ενημέρωσης)

Ώρα Αναχώρησης (τσεκ άουτ): 11:00π.μ.

LittleBigHouse© 2019 | Powered by Stonewave