Καλέστε μας: +30.2313.014323
Ανδοκίδου 24, Θεσσαλονίκη Χάρτης
 

Πως να φτάσετε στην τοποθεσία μας

Η περιοχή μας

Η ιδιαίτερη τοποθεσία του Little Big House, η φιλική ατμόσφαιρα και η πανοραμική θέα της πόλης το καθιστούν ιδανικό τόπο τόσο για ξεκούραση, όσο και για ενδιαφέρουσες γνωριμίες με νέους ανθρώπους που ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Θα μας βρείτε στην καρδιά της παλιάς πόλης της Θεσσαλονίκης περπατώντας στα γραφικά, λιθόστρωτα δρομάκια της Άνω Πόλης. Στο δρόμο σας θα περάσετε από τη μικρή και ταπεινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ορφανού, διάσημη για τις τοιχογραφίες της, η οποία και αποτελεί προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τη Unesco.

Το Little Big House απέχει μόλις πέντε λεπτά από την εκκλησία Ροτόντα και μόλις δεκαπέντε λεπτά από την οδό Τσιμισκή, την πλέον πολυσύχναστη εμπορική συνοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε επίσης, σε απόσταση περιπάτου από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, όπως το Λευκό Πύργο, την εκκλησία Άγιος Δημήτριος, το Αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού.

Πως να έρθετε εδώ

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Τρεις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν επισκέπτη :

Τα λεωφορείο νο.23, το νο.24 και το νο.50 (Πολιτιστική Γραμμή) μπορούν να μεταφέρουν κάποιον από το κέντρο της πόλης στην πόρτα μας. Η στάση που εξυπηρετεί καλύτερα είναι η στάση «Άγιος Παύλος».

Σας προτείνουμε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το ακόλουθο αρχείο (PDF) που περιέχει βήμα-βήμα οδηγίες για να έρθετε καυτευθείαν στην πόρτα μας.

Από το αεροδρόμιο Μακεδονία

  • Με ταξί: Η διάρκεια της διαδρομής με ταξί από το Αεροδρόμιο είναι 25 λεπτά, και το κόστος περίπου 20-25 ευρώ. (Σημείωση: η χρέωση διπλασιάζεται μετά τα μεσάνυχτα).
  • Με λεωφορείο: Η λεωφορειακή γραμμή 78 και 78Ν θα σας μεταφέρει σε 40-45 λεπτά από το Αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 0,80 ευρώ. Όταν φτάσετε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατεβείτε στη στάση «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ» και κατευθυνθείτε προς την οδό Βενιζέλου με σκοπό να μεταβιβαστείτε στη γραμμή 23. Έπειτα θα κατεβείτε στη στάση «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και από εκεί ακολουθώντας τις οδηγίες θα κατηφορίσετε σε 2 λεπτά στην πόρτα μας.

Από τον σταθμό τρένων

  • Με ταξί : Η διαδρομή δε θα ξεπεράσει τα 10-15 λεπτά και το κόστος θα είναι περίπου 8-10 ευρώ.
  • Με λεωφορείο: Η λεωφορειακή γραμμή 23 έχει τερματικό σταθμό στον ΟΣΕ. Χρησιμοποιώντας το 23 λεωφορείο θα κατεβείτε στη στάση "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" και ακολουθώντας τις οδηγίες θα κατηφορίσετε σε δύο λεπτά στην πόρτα μας.
  The Balkan Backpacker network hostelz.com

Twitter

Συνεργάτες

ESN AUTH Thessaloniki ESN UOM Thessaloniki Oiko-Trust dot2dot peekatgreek peekatgreek

Κάντε μια κράτηση

Κάντε μια κράτηση σημειώνοντας τον τύπο δωματίου, ημερομηνία άφιξης και αριθμό διανυκτερεύσεων που θέλετε, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.